Krem Eldiven 240 ml, Krem Eldiven 60 ml,

GLOVES IN A BOTTLE "KREM ELDİVEN" İÇERİĞİ

 

Saflaştırılmış su (aqua) / Çözücü: Saflaştırılmış ya da deiyonize edilmiş su, sodyum, kalsiyum, demir ve bakır gibi katyonlardan ve klorür ve bromür gibi anyonlardan yoksun sudur. Anlamı H₃O ve OH dışındaki diğer tüm iyonlardan arındırılmıştır. Deiyonize su distile suya benzerdir ve yabancı maddelerin varlığı istenmediği için cilt bakımında kullanıma uygundur.

 

Dimetikon / Film tabakası oluşturucu madde: Dimetikonlar deri yüzeyine yakın bir yerde veya hemen üzerinde kalır. Aynı zamanda çok büyük molküller daha üst seviyedeki hücrelere fiziksel olarak geçiş yapar -bu kuruyan derinin daha yukarı tabakalarda olması ile ilişkilendirilir- aynı zamanda moleküllerin büyük boyutta olması nedeniyle hücre membranına penetre olamazlar. Epidermisin en üst tabakasına yağları taşımaya yardımcı olduktan hemen sonra buharlaşırlar. Buradan deri yoluyla absorbe edilirler.

 

Dimetikonlar soyularak yenilenmiş deri üzerinde bir engelleyici tabaka oluşturur. Dimetikonlar -birçok ürün için karakteristik ve çok yararlı olan transdermal su kaybını önlemeye yardımcı koruyucu bir tabaka oluşturur. Dimetikonlar çeşitli zararları önleyen derinin dış tabakasının nemi tutmasına yardımcı olur.

 

Stearik asit / Emülgatör: Stearik asit birçok bitkisel katı ve sıvı yağdan gelen doymuş yağ asitlerinin faydali tiplerinden biridir. Mumsu bir katıdır. Sitrat stearik asitin tuzlarına ve esterlerine uygulanır. Stearik asit çikolata gibi bazı bitkisel gıdalarda bulunan bir doymuş yağdır. Depolamada çok stabildir. Göreceli olarak tüketilen stearik asidin büyük bir bölümü oleik aside (tekli doymamış yağ) dönüştürülür.

 

Stearik asit margarinlere ve fırınlanmış ürünlere krema gibi baz oluşturmak için kullanılmaktadır.  Stearik asit doymuş bir yağ olmasına rağmen, çalışmalar büyük bir bölümünün oleik aside dönüşmesi nedeniyle, kan kolesterol düzeyleri üzerinde biraz etkisi olduğunu ileri sürmektedir.

 

Gliserin / Nemlendirici : Gliserin bir nemlendiricidir ve derinin nemi çekmesini sağlar. Gliserin kaynama noktası yüksek olan, sakızı yapıştırmak için donduran, sıvı, tatlımsı, nötr ve renksizdir. Gliserin su veya alkol ile çözünebilir ancak yağlarla çözünemez. Diğer yandan pek çok şey gliserinde su veya alkolden daha kolay çözünebilir. Gliserin aynı zamanda yüksek oranda 'higroskopik'tir yani havadan suyu absorbe edebilir.

 

Örneğin; Eğer mutfakta havaya maruz kalacak şekilde bir şişe saf gliserin bırakırsanız, gliserin havadaki nemi alacak ve sonunda %20’si su %80’ni gliserin olacaktır.

 

Not: Kişiler bu yumuşamanın cilde nem çeken gliserin sonucu olduğunu söylerken, gliserinin cilde yararlı diğer bazı özelliklere sahip olması veya olmaması konusunda hararetli tartışmalar vardır. Mevcut düşünce “gliserinin cildi yumuşattığı şeklindedir, bu durum bazılarına göre gliserinin nemi çekmesinden kaynaklanırken bazılarına göre ise farklı nedenlerle ortaya çıkmaktadır”.

 

Setil alkol / Ko-Emülgatör: Bir yumuşatıcı ve ikinci emülsiyon yapıcı olan setil alkol, hindistan cevizi yağından çıkarılan doğal yağ asitlerinden elde edilir. Bu losyonların vücuda tutunmasını veya koyu olmasını sağlayan ikincil emülgatördür. Etil alkoller ile karıştırılmamalıdır.

Setil ve stearil alkoller birlikte buharlaşarak cilt nemini tutmak için bir tıkayıcı film tabakası oluşturur ve cilde kadifemsi bir his veren bir setearil alkol oluşturur.

 

İzopropil Miristat / Yumuşatıcı: İzopropil miristat, traştan önce ve sonra kullanılan losyonlarda, şampuanlarda, banyo yağlarında, terlemeyi önleyicilerde, deodorantlarda ve çeşitli krem ve losyonlarda, yumuşatıcı ve yağlayıcı olarak kullanılır. Diğer yağlayıcı maddeleri değiştirerek ürünlerin yağlı hissini azaltan bir yumuşatıcı ve kayganlaştırıcıdır. Izopropil alkol ve miristik asitin esteridir. Bu çok kolayca yayılan bir maddedir ve genellikle diğer bileşenlerin yüksek yağ içeriğinin neden olduğu yağlı hissi azaltmak ve kuru hissi arttırmak için kullanılır.

 

Stearil alkol / Ko-emülgatör: Stearil alkol, çeşitli memeli dokularında doğal olarak bulunur ve hali hazırda, stearik asit haline dönüştürülür. Stearil alkol, genellikle kurutma ve ciltte çatlamayı önlemek için yumuşatıcı olarak kullanılan 18 karbonlu düz zincirli bir alifatik alkoldür. Bu, genellikle koyulaştırıcı, parlaklaştırıcı bir madde ve bir emülgatör olarak,  krem ve losyonlarda kullanılır. Krem eldivende bulunan Stearil alkol sadece doymamış bitkisel yağlardan elde edilir.

CIR (1985) Uzman Paneli bu maddeyi (stearil alkolü) yorumlamış ve "yüzde 0,1’den yüzde 50 oranına değişen konsantrasyonlarda 425 kozmetik formülasyonda kullanılmış" olduğunu tespit etmiştir. Bugün hala yaygın olarak sayısız kozmetik ürün kategorisinde kullanılmaktadır. Bu panel stearil alkolün şu anda “kozmetikte güvenli olarak kullanılan” bir bileşen olduğu sonucuna varmıştır " 2004 yılında, CIR Uzman Paneli Stearil Alkol üzerine  mevcut en yeni veri olarak kabul edildi ve bu sonucu tekrarladı.

 

Trietanolamin / PH düzenleyici: Trietanolamin genellikle TEA olarak kısaltılan, bir tersiyer amin, bir tri-alkol yani organik kimyasal bir bileşiktir. Tri-alkol üç hidroksil grubu ile bir moleküldür. Diğer aminler gibi, trietanolamin azot atomu üzerinde bir elektron çifti nedeniyle zayıf bir baz olarak görev yapar.

Bu madde, cilt losyonlarından, göz jelleri, nemlendiriciler, şampuanlar, traş köpüklerine kadar uzanan farklı ürünlerin çeşitli kozmetik preparasyonlarında pH dengeleyici olarak kullanılmaktadır.

 

Ksantan Sakızı / Sabitleyici: Yabancı sesli ismine rağmen, ksantan sakızı herhangi bir fermente mısır şekeri polisakkarit (mısır şurubu) gibi doğal olarak adlandırılabilir. Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı, mısır nişastası ya da guar zamkı benzeri yeni bir koyulaştırıcı ajan geliştirmek için, bakteri ve çeşitli şekerler içeren bir dizi deney yaptı. Xanthomonas campestris mısır şekeri ile birleştirildiği zaman, sonuç ksantan sakızı olarak adlandırılan, renksiz bir sıvı olarak ortaya çıktı.

 

Ksantan sakızı (zamkı), koyulaştırıcı bir madde ve stabilizatör olarak günlük ürünler (süt ürünleri gibi) ve salata soslarında kullanılmaktadır. Ksantan sakızı dondurmaların şekillendirilmesinde buz gibi kristallenmesini engeller ve aynı zamanda düşük yağlı veya yağsız süt ürünlerinde ’yağlıymış hissi’ sağlar.
Ksantan zamkının bir başka kullanımı da stabilizasyon ve kozmetik ürünlere bağlayıcılık kazandırma özelliğidir.

 

Ksantan sakızının başka bir avantajı da, az miktarda kullanılmasıyla bile yüksek oranda bağlayıcılık sağlamasıdır. Kozmetik üreticileri çok az miktarda ksantan zamkı kullanarak krem bazlı ürünlerde kullanılan maddelerin biribirinden ayrılmamasını sağlarlar. Ksantan sakızı aynı zamanda glutensiz ekmekler, makarnalar, diğer un bazlı gıda ürünleri ve buğday gluteni için bir alternatif olarak kullanılır. Gluten alerjisi bulunan kişiler aldıkları ürünlerde ksantan sakızı olup olmadığına bakmalıdır.

 

Hipromelloz(Hidroksipropilmetilselüloz)  / Film Oluşturucu:  Hipromeloz solüsyonlar gözyaşı film tabakası için yarı sentetik olarak patentlenmiştir. Moleküler yapı yüksek ölçüde suda çözünen bir baz selüloit bileşiğe dayandırılmaktadır. Uygulama sonrası, görsel netliğe yardımcı olan iyi su çözünürlük özelliği ve selüloit özellikleri bildirilmiştir. Uygulandığında, bir hipromeloz solüsyon suyu absorbe eder ve şişer böylece gözyaşı film tabakası kalınlığını genişletir. Hipromelloz büyüme teorik olarak özellikle kuru iklimlerde, ev ya da iş ortamlarında, göz tahrişinin azalmasıyla sonuçlanması, kornea üzerinde, genişletilmiş yağlanma zamanı varlığına dayandırılır. Moleküler seviyede bu polimer, metabolik olarak günler hatta haftalar boyunca sağlam kalan β-bağlı D-glukoz birimleri içerir. Hipromelloz, jelatin üretmek için vejetaryen bir alternatiftir bunun nedeni yarı sentetik üretim süreçlerinin biraz daha pahalı olmasıdır.

 

Ürünlerin çeşitlerinin yaygın, ticari ve perakende kullanılabilir olması bir yana, Hipromelloz % 2 solüsyon kornea koruma ve orbital cerrahi sırasında yardımcı olmak için kullanılmak üzere belgelenmiştir.

 

Stearet-21 / Emülgatör: Stearet 21 sayısı 4 (ince) - 100 (katı) aralığında likidite (akışkanlık) derecesini gösterir. Bir ürünün içindeki iki veya daha fazla bileşeni bağlayan bir emülgatör maddedir. Bu karışım, bir emülsiyon olarak adlandırılır.

VP/İkosen Kopolimer / Film Former: VP/İkosen Kopolimer, vinilpirolidon ve ikosen monomerlerin bir polimeridir. Aşağıdaki ürün tiplerinde kullanıldığı bildirilmektedir: Güneş koruyucu SPF15 ve üzeri (106); maskara (24); yüz nemlendirme/tedavisi (14); yaşlanma önleyici (12); dudak parlatıcı (12); SPF’li diğer ürünler (8); kaş doldurucu (6); bebek güneş koruyucusu (5); nemlendirici (5); güneş koruyucu SPF 15 ve altında olan (5) ürünlerde


Fenoksietanol / Koruyucu: Fenoksietanol, genellikle cilt kremleri gibi dermatolojik ürünlerde kullanılan bir glikol eter yani organik kimyasal bir bileşiktir. Bu renksiz yağlı bir sıvıdır. 2-fenoksietanol, daha az toksik, bakır ve kurşun ile reaktif olmayan bir madde olduğu gibi genellikle biyolojik tamponlarda sodyum azid yerine kullanılan (genellikle kuaterner amonyum bileşikleri ile birlikte kullanılır) bir bakteri öldürücüdür.

Aynı zamanda, parfümler, böcek kovucu, topikal antiseptik, bazı boyalar, mürekkepler, ilaçlar için bir yapıştırıcı olarak ve organik sentezde kullanılır. Bu madde, suda orta derecede çözünür. Ayrıca Hastalık Kontrol Merkezi başına birçok Birleşik Devletler aşıları için bir bileşen madde olarak listelenmiştir.

İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

medicamed@medicamed.com.tr

Gloves in a bottle Krem Eldiven Türkiye google linki Gloves in a bottle Krem Eldiven Türkiye instagram linki Gloves in a bottle Krem Eldiven Türkiye pintarest linki